Rogelio Martínez clausura a 16ª edición de Xantar que se converteu, un ano máis, no escaparate internacional da gastronomía galega

image_gallery

 

Rogelio Martínez clausura a 16ª edición de Xantar que se converteu, un ano máis, no escaparate internacional da gastronomía galega.

O delegado territorial da Xunta en Ourense, Rogelio Martínez, participou hoxe na clausura do XVI Salón Internacional de Turismo Gastronómico, ‘Xantar 2015’.

Rogelio Martínez destacou que “Xantar é xa un referente entre os amantes da arte culinaria en Galicia pero ademais nos últimos anos acadou unha enorme proxección internacional”. Na súa intervención, Martínez recordou que a gastronomía é un dos principais atractivos turísticos de Galicia e que esta feira contribúe a pór en valor os produtos da nosa terra e os profesionais da cociña galega.

Na súa intervención, Martínez destacou que o evento encaixa á perfección cos grandes eixes da política da Xunta, que pasan por potenciar o turismo, especialmente o internacional; e pola internacionalización da nosa economía e das nosas empresas.

Segundo o delegado terrritorial, o salón de Xantar é unha “ferramenta imprescindible” para alcanzar eses obxectivos turísticos e de externalización. Xantar proxecta internacionalmente a nosa gastronomía, tanto para lograr compradores nos mercados globais como para lograr visitantes que queiran vivir a experiencia de degustar os nosos produtos no seu ambiente natural.

Martínez indicou que as máis de 300 festas gastronómicas que se celebran en Galicia impulsan o sector turístico e promoven os nosos produtos con indicación de calidade, pero ademais asegurou que a enogastronomía en Galicia non só destaca pola cantidade, senón tamén pola calidade. Así aludiu a existencia de 12 restaurantes con Estrela Michelín, 23 restaurantes que atesouran 29 Soles Repsol e 51 establecementos de restauración coa Q de calidade.

O máximo representante do Executivo galego en Ourense asegurou que “Xantar, ao longo dos seus dezaseis anos de traxectoria, contribuíu, sen dúbida, ao posicionamento de Galicia como destino gastronómico de calidade”.

También te podría gustar...